Vaccinarea la pisici

Primul obiectiv care trebuie luat în considerare înainte de orice vaccinare, este sa ne asigurăm că pacientul este perfect sănătos şi deparazitat în prealabil.

Fiecare cabinet foloseşte o schema de vaccinare proprie care ţine cont de incidenţa bolilor infecţioase în zonă, de frecvenţa vagabondajului canin şi nu în ultimul rând de alegerea medicilor. Cabinetul veterinar FIRSTVET din Ploiesti recomandă şi foloseşte urmatoarea schemă de vacinare ţinând cont şi de mediul în care trăieşte pisica şi de starea de sănătate.

Vaccinarea începe la varsta de 8 saptamani cu un vaccin POLIVALENT, după ce în prealabil pacientul a fost deparazitat la 6 şi apoi la 7 săptămâni.
Prima perioadă de vaccinare se încheie la varsta de 12 săptămâni cu un vaccin POLIVALENT + ANTIRABIC. *Acesta din urmă se repeta la un an pe toată durata vieţii pacientului, însoţit de 2-3 deparazitări interne anuale.
Pisoii nu trebuie sa ia contact cu mediul exterior până la terminarea primei perioade de vaccinare şi încă 10-14 zile după ultimul vaccin, aceasta pentru a reduce riscul contactării unei boli infecţioase. Se recomandă de asemenea pe langă o alimentaţie echilibrată şi un supliment de vitamine şi minerale pentru o dezvoltare armonioasă.

Dr. medic veterinar Tomescu Andreea recomandă a se urma întocmai toată schema de vaccinare deoarece ESTE MULT MAI INDICAT SA PREVENIM O BOALĂ PRIN VACCINARE, DECÂT SA O TRATĂM , UNEORI ŞI FĂRĂ REZULTAT.

Dr. Tomescu Andreea