Cosmetica

Tunsul nu înseamnă neapărat blana extrem de scurtă! Lungimea blăniţei poate fi scurtată după dorinţa proprietarului şi după un model ales de proprietar sau împreună cu personalul nostru. Pentru cele mai bune rezultate recomandăm asocierea tunsului cu îmbăierea. Îmbăierea în cadrul salonului nostru asigură cele mai bune performanţe deoarece se utilizează: şampoane/balsamuri profesionale, uscătoare profesionale cu un debit mare de aer şi periaj profesional în timpul uscării.

Câinii cu păr lung au nevoie de o îngrijire mai atentă pentru a menţine confortul, igiena şi sănătatea robei, pielii, urechilor şi a ochilor (denumite “zone de stres”). De aceea în afara programărilor pentru tunsorile generale se recomandă programarea unor vizite doar pentru îngrijirea părului din zonele aşa zise “de stres”:

  • zona perioculară şi bretonul
  • botul şi urechile
  • părul dintre pernuţe şi conturul lăbuţelor
  • lungimea cozii, zona genitală şi perianală

Pisicile, în special cele cu parul lung sau foarte lung, necesită tuns periodic mai ales în lipsa periajului zilnic. Avantajele tunsului sunt: elimină/previne părul încâlcit şi a iritaţiile cauzate de acesta (afecţiune mult mai frecventă în cazul pisicilor decât al caţeilor); se reduce considerabil cantitatea de păr înghitită de pisică în momentul toaletări, păr care poate duce la tulburări digestive (voma); se reduce foarte mult cantitatea de păr pierdut prin casă;

Vizitele periodice nu vor face altceva decât să-l ajute chiar şi pe cel mai fricos animal să se obişnuiască cu aceste manopere şi să le accepte, pe viitor, fără prea mare emoţie.

Pentru mai multe informatii sau disponibilitate va rugam sa ne contactati