Top câini mari


5. Saint Bernard

Saint Bernard

Deşi este caracterizat de o mărime impresionantă, cu un cap puternic, masiv si cu un bot lat, labe mari si musculoase, impozant din toate punctele de vedere, câinele din rasa Saint Bernard are un temperament extrem de blând, este sensibil si foarte ataşat de stăpân. Nu în ultimul rând aceasta rasa iubeşte copiii şi poate reprezenta o dădaca pentru copilul tău.

4. Tosa Inu

Tosa Inu

La fel ca toţi câinii prezentaţi în acest articol şi câinele din rasa Tosa Inu este un exemplar mare, proporţionat, care emană forţă şi reuşeşte să pară din primul moment impunător.  Este un câine foarte inteligent ce are un instinct protector bine dezvoltat. Câinii din rasa Tosa Inu sunt foarte afectuoşi cu membrii familiei din care fac parte, dar sunt extrem de rezervaţi faţă de străini. Reprezintă un bun exemplar de câine de paza, acesta lătrând decât la nevoie dar este pregatit oricând să-şi dea viaţa pentru familie.

3. Ciobanesc Caucazian

ciobanesc caucazian

Ciobanescu Caucazian este o rasă de caine de talie mare, robust şi masiv, acesta se adaptează uşor condiţiilor climatice întâlnite. Ciobanescu Caucazian este un câine foarte activ, cu un instinct de apărare bine dezvoltat cu un comportament recunoscut de ferocitate si neîncredere faţă de străini.

2. Terra Nova

terra nova

Câinii din rasa Terra Nova impresionează prin forţa fizică de care dau dovadă. Aceştia pot ajunge să aibe o înălţime de 75 cm şi o greutate de până la 70 KG. Aceştia au un caracter temperat şi o agresivitate redusă. Este un bun tovarăş de joacă al copiilor şi totodată este şi un bun înotător.

1. Marele Danez – Dog German

marele danez

Marele danez este o rasă din categoria câinilor de pază cu temperament nobil. Este rasă de câini care la maturitate poate ajunge la o înălţime de până la un metru fiind astfel cei mai înalţi câini din lume. Zeus este cel mai cunoscut câine din rasa Marele danez, acesta este înscris în cartea recordurilor având înălţimea de 111,76cm până la nivelul umerilor, iar ridicat în 2 labe  226cm.